Sociala engagemang

Varje år avsätter Sortera resurser och kapital för att bidra till samhällets utveckling och sociala engagemang.

Sortera tänker vara med och besegra cancer!

Majoriteten av oss på Sortera känner någon som insjuknat eller kanske till och med gått bort i cancer. Därför kommer vi vara med för att besegra cancern. Varje år drabbas cirka 300 familjer i Sverige av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Barncancerfonden arbetar för att underlätta livet för de här familjerna. De senaste 60 åren har antalet överlevande i cancer fördubblats, nya framsteg är endast möjligt tack vare ekonomiskt stöd. Cancerfonden delar ut mer pengar än någonsin, 414 miljoner kronor delades ut till svensk cancerforskning under 2014.

Drömmar…

I barns fantasi kan allting hända. Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar. MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Sortera är stolta och glada att få hjälpa några barns drömmar att gå i uppfyllelse.

Sortera och SOS Barnbyar står på barnens sida.

I över sextio år har SOS Barnbyar sett det som sin uppgift att hjälpa de allra mest utsatta barnen. Idag bidrar de till barnbyar i 132 länder där föräldralösa eller övergivna barn kan få ett nytt hem. Vi arbetar också förebyggande, för att barn ska slippa bli föräldralösa. Genom sociala center i anslutning till barnbyarna kan vi hjälpa barn vars familjer har det svårt att få stanna kvar hos sin biologiska mamma och pappa. Det kan handla om att ge ett mikrolån så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård. Oavsett om vi hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer, så är ledstjärnan i vårt arbete att alla barn ska få växa upp i en familj. Och varje år hjälper vi hundratusentals barn att få en trygg barndom med en mamma att krama och syskon att leka med.