Vakuumsugning

Sug bort material snabbt och effektivt utan risk för att skada viktiga komponenter!

Vi hjälper dig att hantera stora volymer i små trånga utrymmen! Vakuumsugning är en miljövänlig metod som samlar upp material för att frilägga trossbottnar eller kablar, tillförsel av näringsrik jord, dränering m.m.

Maskinparken

Tack vare god tillgänglighet och modernt utrustade maskiner kan vi snabbt vara på plats för att hjälpa dig. Sortera Industry har tillgång till EU-godkända maskiner av miljöklass 5 och 6 som klarar både vakuumsugning samt blåsning och är utrustade med den senaste tekniken inom området.

Vårt mål är att alltid kunna erbjuda en hög kapacitet för samtliga användningsområden, något som ställer krav på samtliga av våra ekipage. Vår goda kvalité och service tillåter oss och våra kunder att spara tid, pengar och framförallt miljön.

Maskinerna som används inom både industrin och byggbranschen klarar av slangdimensioner upp till 8 tum och kan suga såväl vått som torrt material. Under gynnsamma förhållanden har vi möjlighet att dra slangar så långt som 300 m och så högt som 40 meter utan att tappa kapaciteten i vakuumsugen. Maskinerna sköter vakuumsugning för allt från sand till 16-32-singel.

Hantering av kross

Vid många arbeten inom industrin och ROT-sektorn måste man transportera ut rivningsmassor typ tegel, betong, lättbetong, klinker m.m. Vanligtvis forslas massorna ut med hjälp av kärra fram till störtrör/hiss, eller att man bär ut massorna med ok. Ett mycket tungt arbete som även ger stora dammproblem i arbetsmiljön, med en vakuumsug kan du snabbt få bort rivmassorna.

Omhändertagande av kross med vakuumsugning har många fördelar:

  • Högre kapacitet.
  • Mindre volym att transportera bort (volymen från solid tegelsten minskar vid krossning ca 1,5 ggr. Krossat rivningstegel ger en volymminskning på hela ~2,5 ggr).
  • Materialet kan återanvändas som fyllnadsmaterial.
  • Dammfri hantering.
  • Ljudnivån vid krossning med käftkross är normalt c:a 85 dBA vid ett avstånd på 1 m från krossen.