Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om våra produkter och tjänster. Klicka på en fråga för att se svaret.

Allmänna frågor

Vilka uppgifter måste jag ha för att få beställa?

För att kunna beställa måste du ha företagets/föreningens namn, organisationsnummer, adress, kontaktperson samt faktureringsadress.

Kan ni hämta kyl & frys och vitvaror?

Självklart tar vi emot denna typ av avfall. För priser och information hur du skall hantera denna typ av avfall ring Sortera på 02015 16 17 så berättar vi mer om hur du på bästa sätt gör det.

Var tar avfallet vägen när ni hämtat det?

När vi hämtat ditt avfall körs det till någon av våra mottagningsanläggningar där avfallet sorteras, behandlas, upparbetas och förädlas. Därefter återvinns materialet eller blir till bränsle till värmeverk, och endast 1 % av avfallet går till deponi. Här kan du läsa mer om detta.

Frågor om Byggsäckar

Vilken Byggsäck ska jag köpa?

Beroende på vad du ska göra rekommenderar vi olika typer av våra säckar. Generellt sett kan man säga att Smallsäcken lämpar sig vid trånga utrymmen och där man vill bära ut soporna i en byggsäck, försluten och klar för borttransport. Mediumsäcken lämpar sig bäst för fyllnad, mindre avfall och tungt avfall, medan Largesäcken lämpar sig bäst då du har skrymmande föremål, såsom dörrar, skivor mm. Largesäcken ska däremot inte användas för tyngre material, som fyllnadsmassor och dylikt.

Var köper jag mina Byggsäckar?

Du kan antingen köpa dina säckar hos någon av våra återförsäljare eller så beställer du den direkt här på hemsidan, vi kan då leverera önskat antal säckar direkt hem till dig. Leveransen är kostnadsfri och du betalar samma pris för säckarna som du gör hos din återförsäljare.

Hur mycket får jag fylla Byggsäcken?

Du kan fylla byggsäcken upp till kanten på säcken. Därefter skall du fälla upp kragen och knyta igen säcken. Observera att Largesäcken (2 m3-säcken) ej är avsedd för fyllnadsmassor.

Hur många Byggsäckar kan jag beställa bort samtidigt?

Du kan beställa bort hur många säckar som helst. Var dock noggrann och meddela oss vi orderläggningen hur många säckar du vill att vi ska hämta åt dig.
Observera att hämtningskostnad tillkommer (transport och avfall). Kontakta kundtjänst på 020-15 16 17 för pris för just din hämtning.

Vad kostar det att få mina fyllda Byggsäckar hämtade?

För hämtning av säckar tillkommer en hämtningskostnad (transport och avfall). Priset för denna är beroende av hur många säckar du har, vilken typ av avfall du har i dina säckar, och var säckarna ska hämtas. För pris för just din leverans, vänligen kontakta kundtjänst på 020-15 16 17.

Frågor om containrar

Hur mycket kostar det med en container?

Då en mängd olika faktorer spelar in på slutpriset kan det kosta allt från någon tusenlapp och uppåt. Det beror dels på vilken typ av avfall (fraktion) du kastar och dels på hur mycket avfallet väger. Detta är något du själv får försöka räkna ut. Slänger du t.ex. blandsopor eller farligt avfall stiger kostnaden. Ring oss på 02015 16 17 om du är osäker så hjälper vi dig att räkna ut.

Hur mycket får jag fylla en container?

Beroende på vad du lägger i containern kan du fylla den olika mycket. Med brännbart eller blandat avfall kan du fylla den upp till kanten. Tänk dock på att du aldrig får lasta en container över kanten, eller lasta den tyngre än vad den godkända maxvikten är. Det betyder att en container som lastas med fyllnadsmassor inte kan fyllas till kanten! Uppgifterna om maxvikt hittar du under respektive produkt.

Hur mycket plats behövs för att kunna ställa av en container?

Det är en stor lastbil som kommer med containern. En tumregel är att du behöver en yta som är dubbelt så lång som containern du beställer för att bilen skall komma fram och kunna ställa av containern. Observera att det är kundens ansvar att säkerställa att marken håller för bil och containern. Eventuella märken i marken ersätts inte av Sortera.