Bostadstömning

Vi erbjuder en helhetslösning för dödsbo med erforderliga tillstånd, fullvärdiga försäkringar samt ISO Miljö 14001- och ISO Kvalitet 9001-certifiering.

Med vår helhetslösning kan vi hjälpa dig med alla de praktiska delarna i en bostadstömning. Från värdering och uppköp eller försäljning av föremål till sortering, tömning av bohaget och borttransport. Vi eftersträvar alltid att så mycket som möjligt av det vi hämtar ska kunna återanvändas. Vi erbjuder även samordningstjänster när tömningen är klar.

Bostadstömning dödsbo

Vi hjälper dig med alla de praktiska delarna i ett dödsbo. Vi förstår vikten av service och respekt för din situation, från första kontakt till tömning, värdering och städning. Vi hjälper även till med uppköp av värdesaker, bortforsling och/eller flytt. De olika tjänsterna kan även beställas var för sig. Du kan t ex begära att bara tömma dödsboet.

Vi är din samordnare vid dödsbotömning med rätt tillstånd

Vi är ett av få företag som har tillstånd att utföra dödsbotömning. Vi erbjuder även en samordningstjänst när tömningen är klar. Vi har exempelvis goda kontakter med etablerade mäklare. Vi hanterar dödsbo i alla storlekar och påbörjar ofta arbetet redan inom ett par dagar.

Sveriges största aktör för tömning av dödsbo

Med över 10 år i branschen är vi landets största aktör för tömning av dödsbon. När du behöver dödsbotömning kontaktar du vår kundservice för att diskutera omständigheter och förutsättningar samt vilka tjänster du vill ha offererade.

Värdering av dödsbo och städning

Vi har lång erfarenhet av att uppskatta värdet på ett dödsbo, tömma samt hämta möbler och lösören. När du har gått igenom din offert och är redo att boka, kontaktar du oss igen.

Vi gör då en noggrann arbetsbeskrivning och kommer överens om nyckelöverlämning och slutdatum. Du får även en bekräftelse via e-post.

 


RÅDFRÅGNING & BOKNING

Ring oss på 020-15 16 17 eller skicka en förfrågan via vårt kontaktformulär

VÄRDERING & UPPKÖP

Vi värderar och köper upp värdesaker i dödsboet.
Läs mer om värdering.

BORTFORSLING

Vi hjälper er med dödsbotömning snabbt och effektivt, oavsett storlek på boytan.

STÄDNING

Vår samarbetspartner hjälper till med flyttstädning eller andra städuppdrag.


 

1. Lösöresvärde i dödsboet

Vi samarbetar med etablerade uppköpare som hjälper till med värdering och uppköp av värdesaker i ett dödsbo. Hos oss är en värdering alltid kostnadsfri i samband med offert för bortforsling (söker du endast värdering, läs mer om dödsbo-värdering) och du får ett fastställt uppköpsvärde redan i samband med offerten. Det ger möjligheten att inte behöva vänta på osäkra auktioner som kan ta lång tid.

2. Tömning av dödsboet

Vid dödsbotömning sorterar vi och transporterar bort allt gods från bostaden. Sådant som inte kan köpas upp eller återanvändas handsorteras inför återvinning, för bästa möjliga miljönytta.

3. Städning av dödsboet

Precis som vid en flyttstädning ska hela dödsboet städas grundligt. Därför erbjuder vi dödsbostädning som en del i vårt tjänsteutbud. Du kan beställa dödsbostädning enbart eller som en del av vårt helhetserbjudande. Då städas hela dödsboet ordentligt så att det kan presenteras i bästa möjliga skick vid försäljning eller uthyrning.


Varför väljer många oss för hjälp med dödsbo?


Vi har rätt tillstånd och lång erfarenhet av dödsbotömning. Därför kan du känna dig helt trygg med att lämna över dödsbohanteringen i våra händer. Vi har utvecklat våra helhetslösningar med tömning av dödsbo sedan 2011 och utför alltid arbetet med stor respekt för din situation.

Välj vår miljövänliga dödsbotömning

Genom våra ISO miljö- och kvalitetscertifieringar måste vi garantera att våra tjänster håller den kvalitet som certifikatet kräver. Vår helhetslösning för det dödsbo du vill ha hjälp med anpassas helt efter dina önskemål och förutsättningar.

Utförande såsom nyckelhantering m.m. är i trygga händer och säkert förvar hos oss.

Att tömma dödsbo i Stockholm

Dödsbotömning i Stockholm är mest frekvent, men vi utför även tömning av dödsbo i bland annat Södertälje, Västerås, Örebro, Eskilstuna, Enköping och stora delar av Mälardalen. Vi kan även tömma dödsbo i Uppsala, Norrköping och Gävle.

Hittar du inte din ort här? Kontakta oss så kanske vi kan hjälpa dig ändå. Vid större uppdrag kan vi utföra mer eller mindre rikstäckande efter offert. Exempel på större uppdrag är tömning av stora gårdar och lantbruk.

Vem tar hand om dödsboet?

Värderingarna görs av etablerade värderingsmän. Bortforsling av dödsboet utförs av utbildad personal, städningen samt andra kompletterande tjänster för dödsbo utförs av godkända aktörer vars tillstånd kontrolleras årligen.

Vi är flexibla

Vi är stora och därför väldigt flexibla, utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet. Värdering, tömning av dödsbo och övriga tjänster kan ofta göras med kort varsel.

Vi tömmer dödsbo med rätt tillstånd

Att ha hand om ett dödsbo kan vara en omfattande process och det är svårt att veta vad man ska vara uppmärksam på. Det finns en uppsjö av aktörer vars tillstånd måste kontrolleras för att säkerställa att de faktiskt får hämta dödsbon.

I vissa kommuner måste man vara underentreprenör till större instans (exempelvis Stockholm Vatten & Avfall) för att få hantera bortforsling av grovavfall. Transporttillstånd räcker inte alltid. Viktigast är att hanteringen är trygg för det dödsbo du ansvarar för. Därför är det lika viktigt att jämföra tillstånd och rutiner som pris på tömning av dödsbo när du ska jämföra offerter.

Din trygghet hos Sortera

Många företag inom dödsbohantering arbetar utan tillräckliga försäkringar. Vissa aktörer tippar exempelvis eventuellt avfall gratis på någon av kommunens ÅVC:er, genom att utge sig för att vara privatpersoner.

Eftersom de inte har samma utgifter som ett godkänt företag har så kan de ge en billigare offert, men hanteringen är olaglig. Dödsbotömning ska utföras på ett säkert och miljömässigt hållbart sätt. Vår hantering handlar inte om att bara rensa dödsbo, utan om kundanpassade helhetslösningar där allting tas om hand på bästa sätt för alla inblandade.

Pris på rensning av dödsbo

Genom att anlita en godkänd aktör för dödsbotömning slipper du oväntade ekonomiska kostnader. Du är välkommen att kontakta oss för en prisförfrågan för att få dödsboet rensat.

En transparent och tydlig kommunikation mellan dig och vår kundservice garanterar ett bra utförande. Det är därför Sortera är störst i Sverige på hantering av dödsbo.


Kontakta oss för mer information